Voimavaroista; riittääkö virta?

January 24, 2019

 

Nykypäivänä elämä on kiireistä ja vaativaa. Muiden ja myös itse itsellemme asettamat suoriutumisen paineet ovat kovat ja 24/7 auki oleva maailma tarjoaa valtavan määrän tietoa ja houkutuksia. Tässä ympäristössä voimavarat nousevat arvoon arvaamattomaan. Päivittäisessä lääkärintyössä voimavarat nousevat toistuvasti esiin myös sairauksien hoitoon liittyvien elintapamuutosten mahdollistajana.

 

 

 

Voimavaroja voisi ajatella vähän kuin kännykän akkua. Niin kuin varmasti kaikki ovat huomanneet, kun kännykän akun virta alkaa olla vähissä, laite ei enää toimi niin kuin sen pitäisi, tahtoo välillä päästä sammumaankin. Meiltä ihmisiltä valitettavasti puuttuu kuitenkin ”alhaisen virran tila"- hälytys, joka hyvissä ajoin alkaisi muistuttaa, että nyt olisi aika ladata voimavaroja ennen kuin virrat lähtee. Ja vähän niin kuin siinä kännykässäkin, tiettyihin perustoimintoihin riittää vähäisempikin virta, mutta jos elämässä on kuormitustekijöitä enemmän tai haluat tehdä muutoksia elämässäsi, voimavaroja tarvitaan enemmän. Silloin voimavarojen kolme kovaa, riittävä palautuminen ja uni, terveysliikunta ja terveellinen ruokavalio on se ”laturi”, joka auttaa pysymään vauhdissa ja saavuttamaan itselle asetettuja tavoitteita. Tavoitteiden saavuttamisesta kirjoittelin aiemmissa blogeissa, käypä katsomassa, jos et ole vielä niihin tutustunut. Sama tekniikka varmistaa onnistuneen lopputuloksen elintapamuutoksissa!

 

 

Jäitkö miettimään oman akkusi virtatilannetta? Jos hiemankin epäilet akkujen riittävyyttä, elät kiireistä arkea tai olet asettanut itsellesi tavoitteen, jonka aiot saavuttaa, oma virtataso kannattaa selvittää ja sen riittävyys varmistaa! Kauttamme saat nyt tähän erittäin hyvän välineen, Firstbeat Hyvinvointi-analyysin, 15 % alennuksella koodilla hyvaaelamaa2019. Firstbeat Hyvinvointianalyysin avulla saat tarkkaa tietoa, palaudutko riittävästi päivän kuormituksesta, onko unesi palauttavaa ja liikutko terveytesi kannalta riittävästi. Uutena lisäyksenä analyysiin kuuluu myös arvio omasta kuntotasosta. Työssäni olen havainnut lukuisia kertoja, miten palautumisen mittaaminen on monien kohdalla ihan kirjaimellisesti avannut silmät; palaako ”kynttilä molemmista päistä” vai ovatko voimavarat riittävällä tasolla. Lääkärinä ja pari kertaa kyseisen mittauksen itsekin tehneenä; suosittelen! Tilausohjeet löydät blogin lopusta.

 

 

Vielä vähän voimavaroista ja elintavoista. Sairauksien ennaltaehkäisyssä ja usein myös hoidossa elintavat ovat keskeisessä roolissa. Elintavoilla on myös erittäin keskeinen rooli siinä, millaiset voimavarat meillä on ja miten energiseltä ja hyvältä olomme tuntuu ihan jokaisena päivänä. Ja oma olotila taas vaikuttaa siihen, miten suoriudumme päivästämme, ihan joka päivä. Voimavaroilla eli akun latauksella on siis valtavan suuri merkitys! Seuraavissa blogeissa sitten tarkemmin elintapojen kolmesta kovasta eli unesta ja palautumisesta, liikunnasta ja ravitsemuksesta. Mikäli koet, että kohdallasi jokin näistä voisi olla paremmallakin mallilla, ennen elintapa-rempan alkua tilaa itsellesi Firstbeat Hyvinvointianalyysi ja saamasi palautteen avulla varmista, että remonttisi aikataulu ja etenemisjärjestys ovat hyvässä sopusoinnussa voimavarojesi kanssa. 

 

 

Lue lisää Firstbeat Hyvinvointianalyysistä täältä, lyhyen esittelyvideon voit käydä katsomassa tästä. Analyysin hintaan kuuluu mittauksen lisäksi kahdenkeskinen keskustelu asiantuntijan kanssa. Keskustelussa käytte läpi Sinun tuloksesi ja mietitte keinoja hyvinvointisi parantamiseksi.

 

Toimi näin saadaksesi Firstbeat Hyvinvointianalyysin kauttamme alennettuun hintaan:

 1. Mene Firstbeatin verkkosivuille

 2. Klikkaa ”Osta Hyvinvointianalyysi ja palaute verkkokaupasta”

 3. Kohdassa Firstbeat Hyvinvointianalyysi klikkaa ”Add to cart”

 4. Kirjoita kohtaan ”Coupon code” hyvaaelamaa2019 ja saat 15 % alennuksen!

   

   

   

   

   

   

   

   

   

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts