Onnellisuuden kuukausi: Tartu hetkeen!

March 10, 2017

 

Tämä hetki on kullan kallis!

 

 

 

Meidän ajattelullamme on aivan lyömätön kyky seilata menneessä ja tulevassa. Tähän ainakin yhtenä kelpo selityksenä lienee, jälleen kerran, jo muinaisista ajoista mukanamme kulkeva perimä ajalta, jolloin ihminen joutui päivittäin pelkäämään henkensä edestä. Silloin, ja siinä ympäristössä, oli oikeinkin järkevää yrittää ennakoida tulevia uhkia, jotta kenties voisi välttyä niiltä ja samasta syystä myös palata menneeseen, josko jo tapahtuneesta löytyisi jotakin opittavaa tukemaan huomisesta selviämistä. Aikoinaan siis vallankin fiksu ajattelumalli!

 

 

Vaan ajat ovat muuttuneet ja suurpedot tai viholliset eivät enää vaani ainakaan niin konkreettisesti nurkan takana. Jotta voisi elää mahdollisimman täyttä elämää, on hyvä kiinnittää tietoisesti huomiota tähän hetkeen. Mennyttä  pohtiessa ja huomisen uhkia  miettiessä kun saattaa käydä niin hassusti, että tämän päivän eläminen ja siitä nauttiminen saattaa jos nyt ei ihan unohtua, niin ainakin jäädä turhan vähälle huomiolle. Ja mielekkään elämän kokemukselle se on vallan harmillinen juttu! Eilistä kun ei voi muuttaa ja huomisesta ei tiedä, niin kannattaa tarttua kaksin käsin kiinni siihen ainoaan hetkeen, johon voi vaikuttaa, juuri nyt käsillä olevaan hetkeen.

 

 

 

 

Meidän aistimme ovat vallan näppäriä apuvälineitä tästä hetkestä nauttimiseen. Tunnustele, kuulostele, maistele, haistele, katsele, ihan ajatuksella. Ja jotta voit nauttia vielä enemmän tästä päivästä ja hetkestä, koeta tehdä sovinto eilisen kanssa ja yritä hyväksyä se, että huomisesta ei vaan voi varmaksi tietää.

 

 

 

 

 

Ensi viikolla, mikäli sääennuste pitää paikkaansa, keväistä ilmaa on työntymässä Suomen ylle.

 

Tuoksuttele kevättä, kuuntele lintujen viserrystä ja nauti auringon säteistä, ja ennen kaikkea, nauti jokaisesta hetkestä!

 

Oikein mukavaa ja palauttavaa viikonloppua Sinulle!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts