Onnellisuuden kuukausi: Itsestä kannattaa tykätä

March 3, 2017

 

"Elämän syvin tarkoitus on etsiä onnellisuutta"- Dalai Lama

 

Mitä se onnellisuus sitten on?

 

Onnellisuuden käsitteitä on varmasti lähes yhtä monta kuin tulkitsijaakin ja hyvä niin; onnellisuus asuu jokaisen sisimmässä ja koostuu jokaisella hieman erilaisista asioista. Jokin yhteinen tekijä kuitenkin yleensä löytyy onnellisuuden takaa; voimakas tunne siitä, että elämä on hyvää

 

Ulkoiset puitteet, joissa onnelliset ihmiset toimivat, voivat olla hyvinkin erilaisia, mutta yhteistä on kokemus siitä, että elämä on merkityksellistä ja mielekästä. Loppupeleissä  onnellisuus muodostuu hyvin samanlaisista asioista kuin mistä meidän kaikkien kokonaisvaltainen hyvinvointikin. Näitä elementtejä tutkailemme myös Hyvää Elämää- valmennuksissa. 

 

Mistä sitä onnellisuutta tulee, syntymälahjanako?

 

Onnellisuus ei synny itsestään. Siinä heti alkuun huonot uutiset. Toki voimme syntyä enemmän tai vähemmän onnellisuutta tukevaan ympäristöön, mutta hienoinkaan kultalusikka suussa ei takaa onnellisuutta, mikä sitten minusta onkin jo hyvä uutinen! Eli onnellisuutta voi ja pitää aktiivisesti etsiä ja kehittää ja siinä työssä voi onnistua!

 

Tärkeää on, että arjen kiireessä tunnistamme omaan onnellisuuteemme vaikuttavia tapoja ja lähdemme vaikuttamaan niihin.

 

Maaliskuun aikana jutustellaan näistä onnellisuutta lisäävistä tavoista ja tottumuksista. Aloitetaan yhdellä tärkeimmistä eli itsensä rakastamisesta, sillä lailla sopivalla tavalla. 

 

1. Itsestään kannattaa tykätä!

 

Oletko miettinyt, miten kohtelet ja puhuttelet itseäsi? Tällä hiljaisella puheella on iso vaikutus siihen, miltä sinusta tuntuu ja mitä uskot muiden ajattelevan sinusta. Kukaan meistä ei ole täydellinen, onneksi! Teemme virheitä ja epäonnistumme silloin tällöin, joskus vähän useamminkin, ja se on oikein ok.

 

Tärkeää on olla armollinen itseään kohtaan ja hyväksyä itsensä juuri sellaisena kuin on. Hyvin tärkeää on myös pitää huolta itsestään ja terveydestään, sillä me olemme se ainoa ihminen, jonka kanssa meidän pitää olla tekemisissä koko elämämme. 

 

Älä siis unohda kaiken kiireen keskellä tutustua itseesi. Kuuntele omaa sisäistä puhetta ja tutustu itseesi, hyvine ja huonoine puolineen ja ominaisuuksineen. Meillä saattaa (?) olla pikkuisen taipumusta keskittyä enemmän negatiivisten asioiden, virheiden sekä mahdollisten epäonnistumisten, jos ei nyt metsästykseen, niin ainakin niihin tarttumiseen. Vaan mitä, jos kokeilisikin sellaista, että lähtisi tutkimaan omia vahvuuksiaan? Voisiko siitä seurata jotakin hyvää?

 

Omia vahvuuksia etsimässä

 

 

Omien vahvuuksien hyödyntäminen yhdessä itsensä tuntemisen ja arvostamisen kanssa saa aikaan useita myönteisiä asioita. Onnistut tekemisessäsi entistä paremmin, mikä taas kasvattaa itseluottamusta, opit suuntaamaan omaa tekemistä paremmin (kukaan ei voi olla mestari kaikessa...), onnistut paremmin ammatin- tai uranvalinnassaan, jne. jne.  

 

Ensin pitää vain pysähtyä ja löytää omat vahvuutensa. Ja KYLLÄ, meissä ihan jokaisessa on vahvuuksia!

 

Omia vahvuuksia voi lähteä etsimään mm. miettimällä tähänastisen elämän aikana tapahtuneita mukavia asioita, mikä niistä teki niin mukavia kokemuksia ja miksi, eli mitä vahvuuksia niissä pääsi hyödyntämään. Näitä mukavia onnistumiskokemuksia voi lähteä etsimään työstä, harrastuksista yms.  Ja kun omat vahvuutensa löytää, niitä on sitten helppoa hyödyntää seuraavissa jutuissa, mikä taas edesauttaa onnistumista ja myönteistä kokemusta itsestä ja kas, positiivinen kierre on valmis! 

 

Mukavaa viikonloppua! Varaa hetki pohtiaksesi, mitkä ovat sinun vahvuuksiasi ja anna itsellesi iso hali. Sinä olet tärkeä!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts