Elätkö Hyvää ja tasapainoista Elämää?

November 22, 2016

 

 

Jos Sinä elät parhaillaan Hyvää Elämää, lämpimät onnittelut siitä! Olet mitä ilmeisimmin onnistunut istahtamaan oikein jämäkästi kuljettajan paikalle oman elämäsi ajoneuvossa, missä kaikki hallintalaitteet ovat kunnossa ja aktiivisessa käytössä, tankki täynnä polttoainetta, pitävät renkaat alla ja matkaseura mieluisaa. Niin kuin lähes jokainen auton omistaja hyvin tietääkin, tässäkin tilanteessa tulevien ajokilometrien varmistamiseksi on säännöllisin väliajoin syytä tarkistaa, onko kova ajaminen vaatimassa veronsa ja ajoneuvo, ja siinä mukana kuljettaja, määräaikaishuollon tarpeessa?

 

Todetun sairauden puute ei valitettavasti tarkoita, että sairautta ei jatkossakaan voisi olla tulossa. Entä jos oman itsesi huoltotoimenpiteenä kävisitkin säännöllisesti tarkistuttamassa, ettei mikään Hyvän Elämäsi varoitusjärjestelmä ole aktivoitumassa? Samoin kuin autojen kohdalla, myös meidän terveytemme kannalta vikojen korjaus ennen pakollista pysähtymistä on a) paljon mukavampaa, b) huomattavasti halvempaa ja c) häiritsee päivittäistä toimintaa huomattavasti vähemmän.

 

Vaan mitä tehdä, jos kokemus Hyvästä Elämästä ei olekaan niin positiivinen tai sairaus on jo osunut omalle kohdalle? Parantumattomien sairauksien osuus kaikista sairauksista on onneksi hyvin pieni. Monissa sairauksissakin itse sairauden ensimmäisenä hoitona on elintapaohjaukseen liittyvät asiat ja lähes kaikissa sairauksissa oireiden kanssa pärjäämisessä helpottaa paljon, jos elämän muut osa-alueet ovat kunnossa.

 

Joskus sitten voi käydä niin, että elämä koettelee useasta eri suunnasta samanaikaisesti. Vaikka se hyvin toivottavaa onkin,  kaikkien asioiden korjaaminen kerralla harvemmin onnistuu. Vaan älä lannistu, osaava ammattilainen voi auttaa sinua laittamaan asiat tärkeysjärjestykseen ja on tukenasi, jolloin mahdollisuutesi onnistua korjaavien toimenpiteiden kanssa paranevat rutkasti. Älä siis sairaudenkaan kohdalla jää pelkästään lääkepurkin ja harvakseltaan tapahtuvien kontrollikäyntien varaan, vaan varmista Hyvää Elämää- valmennuksen avulla, että voit elää sairautesi kanssa mahdollisimman täysipainoista elämää.

 

Pidäthän siis huolta siitä, että pysähdyt säännöllisin väliajoin kuulostelemaan omaa jaksamistasi ja päivittäistä energiaasi, tarvittaessa asiantuntevan valmentajan avustuksella!

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts